ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δεν είναι μόνο η λίστα «Πέτσα»

Ανθεί η κρατική διαφήμιση την εποχή των ισχνών "αγελάδων" των ΜΜΕ - Μηνύσεις και αγωγές ετοιμάζονται για την ιδιωτική Initiative που διαχειρίστηκε τα δημόσια 20 εκατ. για τη στηριξη των ΜΜΕ - Μόνο από τις Περιφέρειες διακινούνται σε ενέργειες «επικοινωνίας και δημοσιότητας» περί τα 14 εκατ. ευρώ Σαν να μην υπάρχει αύριο ξοδεύει το Δημόσιο και οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το Δημόσιο σε διαφήμιση. Σαν να μην βγαίνει η..
χώρα λαβωμένη από μια δεκαετή κρίση και σαν να μην μπαίνει σε μια νέα ύφεση -ελπίζουμε όλοι, μικρής διάρκειας- λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση ξοδεύει χωρίς έλεος υπερβολικά ποσά σε διαφημιστικά πακέτα, σε προβολή και σε «επικοινωνία».
Τα εκατομμύρια πάνε κι έρχονται σαν μαρουλόφυλλα και επισιτίζουν τα αχόρταγα ΜΜΕ με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση φροντίζει να κρατάει ικανοποιημένα τα ΜΜΕ και, βέβαια, είναι σε θέση να χειραγωγεί, σε ένα διαρκές πάρε-δώσε με το αζημίωτο.
Την ίδια ώρα που σκορπάει 20 εκατ. στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κι ακόμα άλλα τόσα από ποικίλες πηγές σε «δράσεις προβολής» και «δημοσιότητας», οι εργαζόμενοι όσο και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναστενάζουν από ανεπαρκή μέτρα στήριξης και μίζερες ενισχύσεις, από τις πιο μίζερες σε όλη την Ευρώπη.
Τα 20 εκατ. της λίστας Πέτσα είναι ένα μόνο κρατικό κονδύλι -ζεστό δημόσιο χρήμα- απ’ όσα κυκλοφορούν, με κατεύθυνση τις τσέπες μικρών και μεγάλων εταιρειών Τύπου, ραδιοφωνίας ή ιστοσελίδων. Παράλληλα, εδώ και μήνες, τρέχουν άλλα κρατικά διαφημιστικά προγράμματα από διαφόρων ειδών κρατικούς και ημικρατικούς φορείς και -περίεργη σύμπτωση- κατευθύνονται και μοιράζονται με τον ίδιο τρόπο που μοιράστηκαν τα 20 εκατ. της λίστας Πέτσα.
 Μόνο από τις Περιφέρειες διακινούνται σε ενέργειες «επικοινωνίας και δημοσιότητας» περί τα 14 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, π.χ. στα νοσοκομεία, για την προμήθεια εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για την Covid-19 το κονδύλι δεν υπερβαίνει τα 9 εκατ.
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή ΕΔΩ