ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η βεντέτα του Πειραιά

Tο «Τιμής Ένεκεν», που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00 στο Τρίτο Πρόγραμμα ( 90,9 και 95,6), μνημονεύει μία σπουδαία μορφή της σκεπτόμενης δημοσιογραφίας, τον ευρυμαθή δημοσιογράφο Ηλία Μπαζίνα, μέσα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγο πριν από τον θάνατό του, για την τότε..
τηλεοπτική εκπομπή «Τιμής Ένεκεν». Επιμέλεια-παρουσίαση: Δαυίδ Ναχμίας.
****
Η βεντέτα του 1906 στον Πειραιά: Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ξεδιπλώνει το χρονικό της πλέον ιδιότυπης βεντέτας στα ελληνικά χρονικά, η οποία μάλιστα ξέσπασε μεταξύ Μανιατών και Κρητών στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη βεντέτα του 1906 στον Πειραιά θα μεταδοθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στις 12:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.
****
Εμβληματικός εκπρόσωπος της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής, στιχουργός και συνθέτης τραγουδιών που κοσμούν τη νεότερη ελληνική δισκογραφία, ο Παύλος Παυλίδης έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00, έτοιμος να μας διηγηθεί ιστορίες που συνοδεύουν τα τραγούδια του, σκέψεις και θέσεις για τον μουσικό μας πολιτισμό, ενώ θα διαβάσει για πρώτη φορά αποσπάσματα από αγαπημένα του λογοτεχνικά έργα. Οικοδεσπότης της εκπομπής και συνομιλητής, ο Κώστας Φασουλάς.
***
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» στην ΕΡΤ1 παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό του λαϊκού τραγουδιού Απόστολο Καλδάρα, τιμώντας την επέτειο των τριάντα χρόνων από τον θάνατό του. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, συγγραφέας της πληρέστερης μελέτης για τη ζωή και το έργο του συνθέτη.
***
Μαζί του παρακολουθούμε την πορεία του Καλδάρα από τα Τρίκαλα του Μεσοπολέμου στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, την καριέρα του στη δισκογραφία και στα μουσικά κέντρα της εποχής, αλλά και τη συνεργασία του με κορυφαίους καλλιτέχνες και στιχουργούς σε συνθέσεις που αποτελούν κλασικά σημεία αναφοράς στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
***
Μία εβδομάδα μετά τον αγώνα της Στυρίας, η Formula 1 ταξιδεύει ανατολικά για το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στις 16:10 (απευθείας σύνδεση με την πίστα του Χανγκαρόρινγκ από τις 15:50). \