ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο Φρουζής και το λάθος του «Σκάι»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του πρ. αντιπροέδρου της Novartis Hellas στον Παύλο Τσίμα για τη «διαπραγμάτευση» με την κυβέρνηση Σαμαρά

Η πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο της εταιρείας Novartis αναζωπυρώθηκε την περασμένη βδομάδα μετά τη δημοσίευση της επίσημης μετάφρασης του υπουργείου Εξωτερικών των εγγράφων της αμερικανικής.. Δικαιοσύνης, τα οποία αναφέρονται σε επηρεασμό «πράξεων και αποφάσεων αλλοδαπής κυβέρνησης».
Οπου «αλλοδαπή», σημαίνει «ελληνική», εφόσον το έγγραφο αναφέρεται στη Novartis Hellas. Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί: «Τώρα που και με τη βούλα του υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis». Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει, ισχυριζόμενη ότι «από όλο το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της».
Τι από τα δύο συμβαίνει; Σχετικά με την ερμηνεία των εγγράφων αυτών έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε την περασμένη Παρασκευή στον Παύλο Τσίμα για το ραδιόφωνο του «Σκάι» ο αντιπρόεδρος της Novartis Hellas μέχρι το 2015 Κωνσταντίνος Φρουζής. Και βέβαια ούτε ο ραδιοσταθμός ούτε ο δημοσιογράφος μπορεί να θεωρηθούν φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει (βλ. σχετ. το σχόλιο της «Εφ.Συν.» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, με τίτλο «Εξευτελισμός»). Το επίμαχο απόσπασμα που αφορά το ζήτημα αυτό έχει αναρτηθεί στην efsyn.gr, ώστε καθένας να μπορεί να κρίνει. Αξίζει να το ακούσει κανείς, γιατί η δυσκολία του κ. Φρουζή να απαντήσει δεν μπορεί να αποδοθεί στο γραπτό κείμενο. Πρέπει να ακουστεί. Αλλά και ολόκληρη η συνέντευξη είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο του σταθμού (https://bit.ly/3iTeUG4).
Ο κ. Τσίμας έθεσε το ερώτημα για το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, θεωρώντας προφανώς ότι ο συνομιλητής του θα είναι προετοιμασμένος να απαντήσει, εφόσον αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα των ημερών.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Δ. Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ