ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ, ο οποίος παραπέμπεται, ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, να καταθέσει για τη σχηματισθείσα εναντίον του δικογραφία.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτη, ο Θράσος Αβραάμ, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής.. έρευνας, αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα stonisi.gr βίντεο, το οποίο δείχνει την επίθεση από ακραία στοιχεία εναντίον αυτοκίνητου της οργάνωσης «One Happy Family» και των δύο επιβατών του, εθελοντών.
Το αποτέλεσμα ήταν ο δημοσιογράφος να δεχθεί μήνυση από τους επιτιθέμενους για συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, την οποία, μάλιστα, ακολούθησε και η σύλληψή του, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτές μόνο ως προσπάθειες εκφοβισμού των δημοσιογράφων και περιορισμού της δημοσιογραφικής λειτουργίας μπορούν να εκληφθούν. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργούν για την προστασία των δημοσιογράφων που στοχοποιούνται και για τη διασφάλιση της λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.