ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Xωρίς Τσιόδρα, μόνο με Χαρδαλιά

Επανέρχεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό - Παρατείνονται μέχρι τέλος Ιουλίου τα μέτρα για τις παραλίες
 
Την επαναφορά της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Την ενημέρωση θα κάνει κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός..
Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Την ίδια ώρα παράταση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τις παραλίες ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες.Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προβλέπει απόσταση 4 μέτρων ανάμεσα στις ομπρέλες, δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, σωματική άθληση αλλα όχι με ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή, takeaway και delivery για φαγητό και ποτό, απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.
Προβλέπονται επίσης πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 25.000 ευρώ αλλά και λουκέτα έως 90 ημέρες.
Παράλληλα, όπως επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαθανάσης ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν, να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε την τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.
Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορονοϊού είναι δυναμικά, συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και υπογράμμισε: «Δεν θελουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας».