ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Aλλαγές στην «παρέα της Παρασκευής» στην Αθηναϊκή Λέσχη

Μπορεί τώρα να έχει περισσότερο χρόνο για να ξαναβρεθεί με την «παρέα της Παρασκευής», μ´ αυτήν που πριν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν κάθε Παρασκευή μεσημέρι για πολιτική και οικονομική συζήτηση στην Αθηναϊκή Λέσχη, αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Και κυρίως το σημείο συνάντησης, καθώς και η σύνθεση της παρέας..
Τώρα λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος αποφεύγει την Αθηναϊκή Λέσχη και τα μέλη της εκεί και συναντάται αλλού με τους πλέον ακραιφνείς καραμανλικούς Γιώργο Αλογοσκούφη και Πέτρο Μολυβιάτη.
Έτσι κι αλλιώς όμως από την «παρέα της Παρασκευής» απουσιάζουν μερικοί, είτε επειδή στην πορεία δυσαρεστήθηκαν από τον κ. Παυλόπουλο, όταν ασκούσε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε επειδή δεν ξεχνούν ότι τον υπέδειξε για αυτήν τη θέση ο Αλέξης Τσίπρας, είτε λόγω υγείας κάποιοι άλλοι. Τα νέα λοιπόν σημεία συνάντησης είναι προστατευμένα εστιατόρια στο Κολωνάκι, ή φιλικά σπίτια.
Αυτά ως προς τις παλιές συνήθειες, διότι κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει τίποτα! Αφού αν εξαιρέσει κανείς το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, την ιδιαιτέρα γραμματέα που είχε και στην Προεδρία, ένα-δυο υπαλλήλους μετακλητούς που τους πήρε μαζί του, τη φρουρά (που δικαιούται), ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το πολιτικό του γραφείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (σχεδόν απέναντι από τον Άρειο Πάγο), εξακολουθεί να λειτουργεί ωσάν να μην επήλθε καμία μεταβολή.
Διατηρεί τις επαφές του, παραμένει έως αργά στο γραφείο του, τηλεφωνεί άγρια μεσάνυκτα σε δημοσιογράφους, παρακολουθεί σχολαστικά τα γεγονότα θέλοντας προφανώς να παραμένει πολιτικά, νομικά και κοινωνικά ενεργός, όσο κανείς άλλος από τους προκατόχους του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης να σημειωθεί ότι έως τώρα ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε καμία επαφή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός από μια «αναγκαστική» συνάντηση που είχαν κατά την τελετή της παράδοσης πλοίου γενικής υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό, από τον εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη. Ηταν μια τυπική συνάντηση, απλώς ένας χαιρετισμός και τίποτα άλλο και βεβαίως το μήνυμα που της έστειλε πως δεν πρόκειται να παραστεί στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Λένε πολλοί ότι τώρα στόχος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Ακαδημία. Ίσως, αλλά η έδρα της Δημόσιας Διοίκησης είναι ενεργή, συνεπώς για ποια έδρα γίνεται λόγος; Είθισται πάντως η Ακαδημία Αθηνών να απονέμει την ύπατη τιμή, δηλαδή του επίτιμου μέλους, σε πρώην προέδρους της Δημοκρατίας, όπως έκανε με Τσάτσο, Στασινόπουλο, Σταφανόπουλο και Παπούλια) ή σε σημαντικά πρόσωπα, όπως ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και άλλοι. Αλλά για όλα αυτά αποφασίζει η Ακαδημία…
- από το enimerosi24