ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Μάκης Παπαδημητρίου: Μας έχει πάρει φαλάγγι η ακραία βλακεία

Η πανδημία απλώς επιτάχυνε δυσμενείς εξελίξεις στον τομέα της εργασίας, που ήδη είχαν δρομολογηθεί και πρέπει όλοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα που επιχειρούν να μας στερήσουν, δήλωσε μιλώντας Στο Κόκκινο ο δημοφιλής ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος ευχήθηκε «καθαρό μυαλό γιατί μας έχει πάρει φαλάγγι η ακραία βλακεία».
Δεν είναι υπόθεση μόνο των «πνευματικών» ανθρώπων να βγουν μπροστά, είπε ο Μάκης Παπαδημητρίου στην Ευγενία Λουπάκη, αναφερόμενος στην μεγάλη απήχηση της παρέμβασής του εναντίον του νόμου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις. Είναι θέμα Παιδείας συνολικά, τα συνταγματικά δικαιώματα έπρεπε να τα γνωρίζουμε όλοι από το σχολείο και αυτόματα να αντιδρούμε όταν επιχειρούν να τα καταπατήσουν.
«Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι για πρώτη φορά έγιναν τόσο μαζικές εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, που ήταν υποψήφιος και εξελέγη στο ΔΣ του ΣΕΗ.
«Κι εγώ τώρα τελευταία ενεργοποιήθηκα, φαίνεται πως η καραντίνα λειτούργησε και διαφορετικά. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όλοι μας πρέπει ν’ αγωνιστούμε, να ιεραρχήσουμε στους στόχους μας και να συγκεντρώσουμε τα πυρά μας. Ο κλάδος έχει υποστεί μεγάλη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων- απλήρωτες πρόβες, ωρομίσθιοι και τόσα άλλα. Με την καραντίνα απλώς επιταχύνθηκαν οι επιπτώσεις».
Ο Μάκης Παπαδημητρίου θα εμφανιστεί ξανά στη σκηνή με την επιτυχία δύο χρόνων «Πέτρες στις τσέπες τους» (που συν-σκηνοθέτησε και συμπρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Χρυσοστόμου) για μία προς το παρόν παράσταση, το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης και με τη Μήδεια του Μποστ τον Αύγουστο.