ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Επίθεση Μπογδάνου κατά δημοσιογράφου του Αθήνα 9,84

Επίθεση κατά της Ελευθερίας Κουμάντου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τα οσα ανήρτησε η δημοσιογράφος στη σελίδα της στο fb σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην αντιρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας. Ο Μπογδάνος μάλιστα αναφέρει στο twitter ότι η δημοσιογράφος και το μέσο που εργάζεται..
«πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας 984, «να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».
Πολλοί πάντως ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για «αήθη προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και λογοκρισίας των δημοσιογράφων»...
Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ παραβρέθηκε στην συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμαντου δημοσίευσε στην σελίδα της και βίντεο που αποδεικνύουν την αναίτια επιθεση της ομαδας ΔΡΑΣΗ εναντιον διαδηλωτών έξω από την ΑΣΟΕΕ, μετά την εκδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Η «Ανοιχτή Πόλη»

Τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στηλιτεύει η δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης. Αναλυτικά σε ανακοινωσή της αναφέρει:
"Με την Ελευθερία
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος στοχοποίησε χτες τη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 Ελευθερία Κουμάντου. Οι αναρτήσεις της σχετικά με την ολιγάριθμη συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος πλάι στον κ. Κασιδιάρη, δεν ήταν της αρεσκείας του. Η επίθεση είναι σύμπτωμα της αντίληψης που τρέφει ο βουλευτής για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης.
Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές συνάξεις δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της απουσίας μέριμνας για τη στέγαση και ένταξη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις δομές φιλοξενίας, ούτε συνεισφέρουν στην υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι, οι οποίοι θέλουν μια βιώσιμη λύση που να σέβεται την περιοχή τους και τα δικαιώματα των προσφύγων, ήταν ηχηρά απόντες από το ραντεβού του μίσους.
Η μισαλλοδοξία και η λογοκρισία της ενημέρωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας. Η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε μια πόλη ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ανοιχτή Πόλη, όπως οφείλει και κάθε δημοτική παράταξη, θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και εργαλειοποίησης ακροδεξιών μισαλλόδοξων ανακλαστικών. Θα αγωνιστούμε να αποκλείσουμε το μίσος από κάθε γειτονιά. Επόμενη στάση Δημοτικό Συμβούλιο. "