ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

«Όχι σκιές και ατιμωρησία στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Β. Μάγγου»

Από οξύ πνευμονικό οίδημα φέρεται να επήλθε ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα που πραγματοποίησε τη νεκροψία - νεκροτομή απέδωσε τον θάνατο του 27χρονου σε οξύ πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με τις ίδιες..
πληροφορίες, παρόντες ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας και ο εισαγγελέας. Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Παρέμβαση Τσίπρα

Παρέμβαση για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου έκανε μέσω των σόσιαλ μίντια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού. Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός που έσπευσε..
χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου».
«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους» καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.