ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Δύο βασικές ημερομηνίες για ανασχηματισμό

Εχοντας φτάσει μέσα Ιουλίου, οι «ανοιχτές» ημερομηνίες για ανασχηματισμό έχουν γίνει πλέον πολύ συγκεκριμένες και ουσιαστικά είναι δύο.
Το πρώτο σενάριο, που είναι και το επικρατέστερο, είναι οι διορθωτικές κινήσεις να γίνουν στα τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για μία νεκρή περίοδο –όπως είχε πει ο Γιώργος Γεραπετρίτης– που θεωρείται κατάλληλη καθώς είναι μόλις..
ένα μήνα πριν από την έναρξη της «νέας σεζόν», δίνοντας χρόνο στους νέους υπουργούς να «εγκλιματιστούν».
Το δεύτερο σενάριο λέει πως ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει τέλη Αυγούστου. Οι υποστηρικτές της άποψης λένε πως τότε θα έχουν φανεί πλήρως και τα αποτελέσματα από την τουριστική σεζόν και ο πρωθυπουργός θα μπορεί να πάρει πιο στοχευμένες αποφάσεις. Εδώ όμως υπάρχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, που νομίζω πως ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα το λάβει υπόψη του. Τα τέλη Αυγούστου δεν είναι τόσο «νεκρός» χρόνος, καθώς τότε ξεκινάει η νέα σεζόν, επίκειται η ΔΕΘ που όση λάμψη και να έχει χάσει παραμένει πολιτικό ορόσημο, και ένας ανασχηματισμός θα επισκιάσει επικοινωνιακά την πολιτική επικαιρότητα.
Επειδή, πάντως, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο Ισραήλ πως θα πάρει αποφάσεις και πάλι σε βουνό, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως η επίσκεψη στα ορεινά έγινε, αφού πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στα Τζουμέρκα.
Θεωρείο / Καθημερινή