ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

«Εξηγήσεις» ΕΛ.ΑΣ. μετά τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Βικτωρίας

Τη δική της εκδοχή για τα όσα αποκαλύφθηκαν με φωτογραφίες και βίντεο στην αντιρατσιστική πορεία επιχειρεί να δώσει η ΕΛ.ΑΣ., αφήνοντας όμως αναπάντητα αρκετά ερωτήματα.
Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, σχολιάζουν το βίντεο και τις φωτογραφίες όπου οι αστυνομικοί φαίνονται συγκεντρώνουν τα..
«αποδεικτικά στοιχεία», δηλαδή τα πειστήρια για τις πράξεις των συλληφθέντων, ενώ τους έχουν περάσει χειροπέδες. Ανάμεσα στα αντικείμενα φαίνεται να κρατούν και ένα μπουκαλάκι στο οποίο μάλλον περιέχεται βενζίνη.
Οι αστυνομικές πηγές αρνούνται ότι οι αστυνομικοί προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους συλληφθέντες, υποστηρίζουν ότι οι μηχανές στις οποίες τοποθετούνται τα κοντάρια είναι υπηρεσιακές και ότι αυτό έγινε για να μεταφερθούν τα «πειστήρια» στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο δεν απαντούν στο πού βρήκαν το μπουκάλι της μολότοφ, ενώ οι διαδηλωτές δεν είχαν σακίδια όπου θα μπορούσαν να έχουν την έχουν κρύψει. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τον βίαιο τρόπο με τον οποίο συνελήφθησαν οι διαδηλωτές κοντά στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.
- από την ΕφΣυν