ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο Πέτσας άδειασε τον Βορίδη

Θεαματικό άδειασμα επεφύλαξε ο Στέλιος Πέτσας στον Μάκη Βορίδη που προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη μετατροπή του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού.
«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι Παγκόσμιο και όχι ελληνοτουρκικό. Κι εμείς εργαζόμαστε όχι σε επίπεδο αντιποίνων αλλά οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας» απάντησε.. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση της «Αυγής» και του Κ. Σαββόπουλου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, μιλώντας στον RealFM, και στη γνωστή εθνικιστική γραμμή, αναφερόμενος στην Τουρκία και την Αγία Σοφία, αλλά και στη δήλωσή του για το το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη είχε πει: «Το αν είναι εφικτή λόγω κυριότητας η πρόταση για μετατροπή του μουσείου σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, η κυριότητα πάντοτε σε αυτά τα ζητήματα είναι ένα θέμα, απαιτούνται και άδειες για την ίδρυση ιδιωτικών μουσείων. Επομένως αν θέλει κάποιος να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και είναι κράτος και έχει όρεξη να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτή την κατεύθυνση, είναι προφανές ότι μπορεί να το κάνει. Άρα αυτοί που έσπευσαν να ανακαλύψουν νομικά κωλύματα στα θέματα της ιδιοκτησίας και σε άλλα θέματα σε αυτή την ιδέα, ας το πω έτσι, θα ήθελα να είναι εξίσου νομιμόφρονες και να φροντίζουν τα θέματα με τέτοια νομική επιμέλεια και σε άλλα ζητήματα, όταν πλέον ευθέως αντιτίθενται σε νόμους».