ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Μιλάμε για στρατηγική σκέψη...

«Να κάνουμε το μουσείο Κεμάλ μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού», είπε ο υπουργός του Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης στο Μega για την απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το είδος της αντίδρασης και των απαντήσεων που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς,..
ο Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο Βορίδης ξεχνώντας ότι το Μουσείο Κεμάλ έχει παραχωρηθεί στην Τουρκία από το '35.
Επ΄αυτού σχολίασε o Δημήτρης Τσίρκας γράφοντας στο fb :
"Ο Βορίδης ζήτησε να μετατραπεί το μουσείο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, σε μουσείο μνήμης τη γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ως απάντηση στον Ερντογάν που έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί. Δείτε τώρα την απύθμενη ανοησία του ελληνικού εθνικισμού.
Ο Ερντογάν κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά, για εσωτερικούς κυρίως λόγους, σηματοδοτώντας τη ρήξη με την εκκοσμίκευση του τουρκικού κράτους και της κοινωνίας που επέβαλε ο Κεμάλ. Και μεις για να τον πικάρουμε, θα καταργήσουμε το μουσείο του Κεμάλ που ήταν εκείνος που έκανε την Αγιά Σοφιά μουσείο, από τζαμί που ήταν για 500 περίπου χρόνια.
Θαυμάσια πρόταση, έτσι η Ελλάδα θα στείλει πακέτο στον Ερντογάν τους κεμαλικούς και τους κοσμικούς της Τουρκίας, τους οποίους στοχεύει η κίνησή του και θα ενώσει όλους τους Τούρκους απέναντί της. Μιλάμε για στρατηγική σκέψη, όχι κουραφέξαλα!"