ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Τσίπρας: Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών

Με σκληρές εκφράσεις και κάλεσμα για συσπείρωση και αντεπίθεση, αντιμετώπισε τις τελευταίες επιθέσεις σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την τοξικότητα που προσλαμβάνει η πολιτική αντιπαράθεση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδρίασε την ημέρα της επετείου ενός έτους από τις τελευταίες εκλογές.. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η τακτική της κυβέρνησης έχει σαν στόχο "να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους.” Μάλιστα σημείωσε ότι η Δεξιά μεταχειρίζεται μια “τεχνογνωσία” που κατέχει, όπως φάνηκε κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών και υπενθύμισε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα: “Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά. Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς. “

"Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν θα κάνουν σε μας..."

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: “Βλέπω απέναντί μου πάρα πολλούς και πολλές που η Δεξιά δοκίμασε πάνω τους τα δόντια της. Και όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται να είστε σίγουροι ότι τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στη λάσπη αυτού του είδους.” Πρόσθεσε όμως ότι “οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.” και μίλησε για την ανάγκη να υψωθεί συλλογικό ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις: “Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια.”
Τα στελέχη που πήραν το λόγο μετά τον Πρόεδρο του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαφοροποιήθηκαν και κινήθηκαν σε γραμμή συσπείρωσης και αντεπίθεσης, μετά τα τελευταία φαινόμενα επιθέσεων που δέχονται στελέχη του κόμματος. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη να αντιδρά το κόμμα άμεσα και συλλογικά, με κάθε μέσο, καθώς θα κλιμακώνονται οι επιθέσεις σε βάρος στελεχών. Παράλληλα, επισημάνθηκε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελεί το "θεσμικό ανάχωμα" απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη

Στο «κάδρο» των πολιτικών ευθυνών για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Πέτσα, έβαλε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας για τη λίστα την ονόμασε «Λίστα Πέτσα - Μητσοτάκη» και σημείωσε: «Ο κύριος Πέτσας ενδεχομένως να έχει τις ποινικές ευθύνες, τις βαριές πολιτικές ευθύνες όμως για τη Λίστα, τις έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση «δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πώς, με πόσο κυνισμό, πόση κομματική και οικογενειακή φαυλότητα, πόσο θράσος, πόση έλλειψη σεβασμού για όσους υποφέρουν, έκαναν την υγειονομική κρίση ευκαιρία, αυτή είναι η λίστα Μητσοτάκη - Πέτσα». «Αυτή η ιστορία δε θα τελειώσει εδώ. Θα δώσουν λογαριασμό μέχρι τέλος, όχι μόνο στο πεδίο της πολιτικής ευθύνης», πρόσθεσε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα, κάνοντας λόγο για «αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας».
Συγκεκριμένα ανέφερε:
Την απευθείας ανάθεση της μοιρασιάς σε ιδιωτική εταιρία έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Τα κριτήρια Μητσοτάκη που επικράτησαν για τη μοιρασιά των 20 εκατομμυρίων.
Τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων μέσων και την ένοχη σιωπή του Μαξίμου για βδομάδες, μέχρι να μαγειρέψουν τα ποσά και τα ονόματα.
Σημείωσε ότι η τελική ανακοίνωση δεν συμβαδίζει με την αρχική κατανομή των 20 εκατ. ευρώ.
Τέλος, όπως είπε «τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων δεν είναι οικογενειακή περιουσία, για να εκβιάζουν με αυτά για τη μονοφωνία στην ενημέρωση. Μιλούν από μόνα τους τα γεγονότα, που ευτυχώς δεν μπόρεσαν να κρύψουν, παρά τις φιλότιμες και καλοπληρωμένες όπως αποδείχτηκε, προσπάθειες».

Για την 7η Ιουλίου

«Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επέτειο ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.
«Ένα χρόνο μετά τις εκλογές έχουμε μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθεση κατεύθυνση από όσα υποσχέθηκε και από όσα χρειάζεται ο τόπος» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αντιδιαστολή ανέφερε όλα όσα άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Παρέλαβαν πέρσι τέτοιες μέρες μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο χρέος. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία. Με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια. Και με τους πρώτους καρπούς για την κοινωνική πλειοψηφία μιας πολιτικής που χρηματοδότησαν οι θυσίες του λαού, και είχε στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το κοινωνικό κράτος, την ουσιαστική διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον. Αυτά τους παραδώσαμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό και καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης μια κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα». «Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία»

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία. Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή».

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτού μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή στον δρόμο και στις κοινωνικές κινητοποιήσεις». Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είμαστε η αριστερά που έμαθε να κυβερνά, είμαστε η Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει στους δρόμους του αγώνα και δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

Για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις κάνοντας λόγο για «χουντικό νόμο» και για «άσκηση βίας χωρίς μέτρο και όριο» από την κυβέρνηση. «Ο χάρτης της καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πια ολοφάνερος», επεσήμανε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πλέον «η δημόσια τάξη ταυτίζεται με σπασμένα κεφάλια και δηλώσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «η αριστερά και η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, κηρύσσονται και αντιμετωπίζονται ως εσωτερικός εχθρός. Κηρύσσουν μέχρι και τον όρο "ριζοσπαστικοποίηση" εκτός νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο «να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου στην πολιτική τους». «Σήμερα ένα χρόνο μετά τη εκλογή της κυβέρνησης της Δεξιάς. Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απάτη. Που θα έφερνε πιο γαλανό ουρανό και έφερε μαύρο σκοτάδι. Σας ζητώ να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού» είπε κλείνοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.