ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Δεν θα ζητήσουμε την άδειά σας

Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι εδώ. Δικυκλιστές της αστυνομίας εξαπολύουν κατά μέτωπο δολοφονική επίθεση εναντίον ειρηνικών πεζών διαδηλωτών. Δεν είναι όμως αυτοί οι «δολοφόνοι και τραμπούκοι» τους οποίους καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μπορεί σε κάθε μεγάλη διαδήλωση να υπάρχουν λίγοι ταραχοποιοί, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στον όποιο υπουργό να διατάζει..
ή να ανέχεται σχεδόν δολοφονικές επιδρομές των υφισταμένων του ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι η αστυνομία προστατεύει τους πολίτες, την ομαλή ζωή της πόλης και τις περιουσίες.
Την ίδια στιγμή θεσμικοί φορείς κατακεραυνώνουν την αντισυνταγματική εκτροπή: Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Ενωση Εισαγγελέων ακόμη και η ΓΣΕΒΕΕ, η συνομοσπονδία που εκπροσωπεί χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους οι καταστηματάρχες που τάχα το νομοθετικό τερατούργημα θέλει να προστατεύσει.
Αντιστροφή της πραγματικότητας. Θεμελιώδες για μια δημοκρατία το δικαιώματα του συνέρχεσθαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Δεν υπάρχει πολιτισμένη χώρα που να μην το αναγνωρίζει. Ομως σε τούτη τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αυτά τα δικαιώματα βαφτίζονται αναχρονισμοί που πρέπει να καταργηθούν. Τι άλλο θα πάρει σειρά;
Αντιστροφή της πραγματικότητας. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χρειάζεται μήνες για να δημοσιοποιήσει πώς μοίρασε το δημόσιο χρήμα το οποίο της εξασφάλισε την καταθλιπτική μονοφωνία στην ενημέρωση, νομίζοντας ότι μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την παράνομη διαχείρισή του, η ειδησεογραφία των κυρίαρχων μέσων ασχολείται με την αξιωματική αντιπολίτευση λες και αυτή είναι ακόμη κυβέρνηση.
Είναι αναμενόμενη η αφωνία των περισσότερων μέσων μπροστά στο πρωτοφανές σκάνδαλο του φαρμάκου που συνέβη στην Ελλάδα, αλλά τιμωρήθηκε στις ΗΠΑ, τις εξωφρενικές τιμές που εξασφάλισαν στους κλινικάρχες για τις ΜΕΘ τον καιρό της πανδημίας και με τους εργαζόμενους σε αναστολή, τις χορηγίες στο κυβερνών κόμμα από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια προς όφελος των οποίων νομοθετεί η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα «το νόμιμο είναι και ηθικό».
Αλλά η αφωνία μπροστά στην αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι εκκωφαντική. Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δεν αφορά απλά τη θωράκιση της εξουσίας από την ογκούμενη δυσαρέσκεια σε μια πρωτόγνωρη περίοδο κρίσης. Αλλά το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα. Και δεν ζητάει την άδεια κανενός.
ΕΦ.ΣΥΝ.  / Άποψη