ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Daily Mirror, Daily Express και «OK» απολύουν 550 εργαζόμενους

Ο βρετανικός εκδοτικός όμιλος Reach στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι εφημερίδες Daily Mirror, Daily Express, Daily Star και το περιοδικό OK!, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 550 θέσεων εργασίας. O όμιλος θα απολύσει το 12% του ανθρωπίνου δυναμικού του με την δικαιολογία ότι υπέστη πλήγμα η κυκλοφορία των εντύπων του ενώ μειώθηκαν και τα διαφημιστικά του έσοδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο Reach ανακοίνωσε ότι κατά το..
δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 27,5%, τα έσοδα από την κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεών του κατά 29,5% και από τις διαδικτυακές εκδόσεις κατά 14,8%. Πάντως οι πωλήσεις του ομίλου, στον οποίο ανήκουν και τοπικές εφημερίδες, είχαν αρχίσει να μειώνονται και πριν από την πανδημία.
Ο επικεφαλής Τζιμ Μάλεν απέδωσε την μείωση των εσόδων στην πτώση της κυκλοφορίας των εντύπων και στην πτώση των διαφημιστικών εσόδων.
"Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτές και για να επιταχύνουμε την στρατηγική μας που εστιάζει στον πελάτη ολοκληρώσαμε τα σχέδια για την μετατροπή της επιχείρησής μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την διαδικασία της εφαρμογής της", είπε ο Μάλεν.
"Δυστυχώς, αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν μια μείωση του εργατικού μας δυναμικού και θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που θα πληγούν αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο και με σεβασμό στη διάρκεια της επερχόμενης περίοδου των διαβουλεύσεων", σημείωσε.