ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ποια σάιτ είναι «ριγμένα» στη λίστα Πέτσα

Αποκαλύφθηκε τι έκρυβε η λίστα Πέτσα


Σχεδόν δύο μήνες χρειάστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα με τους αποδέκτες και τα ποσά που μοιράστηκαν τα ΜΜΕ από το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».
Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω καυτής πολιτικής..
επικαιρότητας η δημοσιοποίηση των ποσών στον πίνακα των 1.232 μέσων ενημέρωσης αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα αλλά και την κυβέρνηση που φρόντισε να μοιράσει το ποσό χωρίς ουσιαστικά κανένα κριτήριο προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
«Η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα (σ.σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) επιβεβαιώνει πως στόχος της κυβέρνησης ήταν ο οικονομικός στραγγαλισμός όσων τους ασκούν κριτική» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί πως «θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης».
Προς αυτή την κατεύθυνση, 50 βουλευτές (με πρωτοβουλία της βουλευτού Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, την οποία συνυπογράφει και η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη) κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας την κατάθεση εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2020 των μέσων ενημέρωσης που έλαβαν αμοιβή για την προβολή των διαφημιστικών προγραμμάτων».
Από μια πρώτη ανάγνωση παρατηρείται αντιστρόφως ανάλογη κατανομή ποσών σε μέσα που έχουν χαμηλότερη κυκλοφορία και μικρότερο αριθμό εργαζομένων από άλλα μέσα.
Δεν είναι λίγες, τέλος, οι περιπτώσεις στις οποίες ο ίδιος επιχειρηματίας ή οι ίδιες εταιρείες καρπώθηκαν σημαντικά ποσά, χωρίς να γνωρίζουν οι αναγνώστες τις «διαδρομές» και τις «συνδέσεις» των διαφορετικών μέσων.
Από τα μεγάλα site ριγμένο θα πρέπει να αισθάνεται το zougla.gr που λαμβάνει μόνο 50.000 ευρώ. Το Tvxs.gr, ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site της χώρας με πολυετή παρουσία στο διαδίκτυο αντιστοιχούν μόλις 5.000 ευρώ.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και έξι μέσα, τέσσερις ιστοσελίδες και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί, για τους οποίους είχε προβλεφθεί, αρχικά, κονδύλι, όμως δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ.
Ανάμεσα σε αυτά είναι τα δύο σάιτ που φέρεται να ανήκαν στον Μένιο Φουρθιώτη και για τα οποία είχε ασκηθεί σφοδρή κριτική, καθώς ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, αλλά και ένα σάιτ του Βόλου, το οποίο έχει να φιλοξενήσει καινούργια είδηση εδώ και… χρόνια.

- από κείμενο του Στράτου Ιωακείμ στην efsyn