ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Συναγερμός στην Εύβοια: Επτά δείγματα θετικά από Σέρβους τουρίστες

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στη βόρεια Εύβοια διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί, επτά από τα 45 δείγματα βγήκαν θετικά. Έτσι, όπως αναφέρει το lamiareport μαζί με την 38χρονη που..
ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.
Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών, τα όποια λογικά θα πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, μαζί με το σύνολο των Σέρβων τουριστών από την Αιδηψό. Υπενθυμίζεται ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες.
Ομοίως, αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.
Στον χάρτη της χώρας με τις περιοχές που καταγράφουν κρούσματα κορωνοϊού προστίθενται συνεχώς νέες. Ενδεικτικά, αναφέρονται τουριστικοί προορισμοί όπως η Θάσος, η Κέρκυρα, η Εύβοια (Αιδηψός), η Κάρπαθος, η Σύρος, η Χαλκιδική. Η γεωγραφική κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων έδειξε επισης ότι συνεχίζεται η αργή αποδρομή στην Ξάνθη ενώ κρούσματα δηλώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και Ημαθίας.
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η αιφνίδια και "δυναμική" είσοδος στον χάρτη της επιδημίας των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, της Αττικής και της Θεσσσαλονίκης. Το τελευταίο διήμερο καταγράφεται μια ξαφνική αύξηση στα περιστατικά που διαπιστώνονται στις δύο περιοχές. Χθες, καταγράφηκαν επτά νέα κρούσματα στην Αττική και οκτώ στη Θεσσαλονίκη, ενώ την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχαν δηλωθεί επτά και έξι περιστατικά κορωνοιού αντιστοίχως. Συμφωνα με πληροφορίες, κάποια εξ αυτών θεωρούνται "ορφανά" κρούσματα, δηλαδήμε άγνωστη πηγής μετάδοσης γεγονός που αποδυναμώνει την ιχνηλάτηση και αυξάνει τον κίνδυνο πλήθος άγνωστων στις υγειονομικές αρχές κρουσμάτων.