ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ζημιά από Μαρινάκη

Μεγάλη αμηχανία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η απόφαση της εκδοτικής εταιρείας Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε για την καμπάνια για την πανδημία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για «τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή..
ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέφυγε, παρά τα σχετικά ερωτήματα που δέχτηκε, να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κίνηση Μαρινάκη αλλά και να απαντήσει αναφορικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ομίλου του τελευταίου και τις αιχμές που αυτή περιλάμβανε.
Ο κ. Πέτσας περιορίστηκε απλώς να πει ότι «τα συγκεκριμένα Μέσα συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον κορονοϊό και συνέβαλαν θετικά στην ενημέρωση των πολιτών. Εφόσον τα χρήματα επιστραφούν, θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό». Και οι διαστάσεις του ζητήματος αυτού γίνονται αντιληπτές αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Β. Μαρινάκης, μέσω των μίντια που διαθέτει, έχει αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ είναι και χρηματοδότης γραφείων της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου για την αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού αλλά και για τις εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται εν όψει καλοκαιριού. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο Στ. Πέτσας δήλωσε ότι «σε 31.169 τεστ που έγιναν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας το διάστημα 1 έως 6 Ιούλιου 2020, εντοπίστηκαν 100 θετικά. Δηλαδή, μόλις το 0,3%.
Αλλά πέρα από τα εισαγόμενα κρούσματα, στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός και για τη χαλάρωση στο εσωτερικό, καθώς με δεδομένο τον πολύ χαμηλό πήχη στον τουρισμό, φοβούνται ένα πισωγύρισμα στην αύξηση κρουσμάτων που θα δημιουργούσε τον κίνδυνο να χαθεί για τις τουριστικές περιοχές και ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης. Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων.
Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθεί στο μέγαρο Μαξίμου ένα προσχέδιο της μελέτης της επιτροπής Πισσαρίδη, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο σχετικά με τη διαμόρφωση του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, και την άλλη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί το αναλυτικό κείμενο της μελέτης.

Γιάννης Μπασκάκης (ΕφΣυν)