ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Θετική στον κορωνοϊό πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία

Σοκ από τις εικόνες στο προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παΐσιου 

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το skai.gr, η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα..
για κορωνοϊό.
Τα τρία ανήλικα παιδιά, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ελλάδας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια ώρα τρομάζουν οι εικόνες από το προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παΐσιου.
Παρά τον κορωνοϊό χιλιάδες πιστοί ο ένας κολλημένος πάνω στον άλλο, βρέθηκαν εκεί προκειμένου να προσκυνήσουν...


Σύψας: Σημαντικός κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Για τον συναγερμό που έχει δημιουργηθεί στις υγειονομικές αρχές από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.
«Υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος να έχουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας γιατί δυστυχώς έχει υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα μας δηλώνουν ότι υπάρχει διασπορά του ιού. Επομένως, αν δεν ληφθούν μέτρα και κυρίως, αν υπάρξει χαλάρωση από το κοινό δυστυχώς θα αντιμετωπίσουμε και αυτόν τον κίνδυνο μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε ο Ν. Σύψας.
Επιπλέον προειδοποίησε ότι «εάν η συμπεριφορά του κοινού στα μπαράκια και σε άλλα δημόσια σημεία είναι αυτή που παρατηρείται τώρα, δυστυχώς θα υπάρξουν και νέα μέτρα. Αυτά μπορεί να είναι το περαιτέρω κλείσιμο των μπαρ και των μαγαζιών στην εστίαση ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση».