ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

Γιατί τόση πρεμούρα για τα οικονομικά σάιτ;

Αυξάνονται, πληθύνονται και... ενδυναμώνονται τα οικονομικά σάιτ. Xαρακτηριστικό παράδειγμα το newmoney.gr, του ομίλου του "Πρώτου Θέματος", όπου επικεφαλής ανέλαβε ο έμπειρος Αλέξανδρος Κασιμάτης ενώ στο στελεχιακό του δυναμικό προστέθηκε και ο Σπύρος Σεραφείμ που έφυγε πρόσφατα από το ethnos.gr.
***
Παρεπιμπτόντως στο συγκρότημα.. Σαββίδη ετοιμάζεται και η επάνοδος του σάιτ της Ημερησίας. Θυμίζουμε ότι μετά το λουκέτο στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής είχαν αποχωρήσει περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι με τους υπόλοιπους να αξιοποιούνται στο ehnos.gr και την οικονομική ιστοσελίδα imerisia.gr που προς το παρόν υφίσταται μόνο στο fb ανεβάζοντας ειδήσεις από την ηλεκτρονική έκδοση του "Εθνους".
***
Mετά το λουκέτο και στην εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης είχε γνωστοποιήσει ότι θα μεταφέρει στο ίντερνετ τις οικονομικές σελίδες του Liberal Markets. ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες των Τυπολογιών σχεδιασμός για οικονομικό σάιτ υπάρχει και στον όμιλο της 24Media. 
***
Οi Τυπολογίες αναφέρουν πως η σπουδή των εκδοτών για τις οικονομικές ιστοσελίδες (αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι γύρω στις 70) έχει ως αιτία το μοίρασμα του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης ύψους 32 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, από όπου η μιντιακή αγορά προσδοκά ότι θα λάβει κομμάτι μετά τη διανομή των κονδυλίων της ΕΕ.