ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Ο Μητσοτάκης και τα μητσοτάκια

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Να παραιτηθεί η Κεραμέως, γιατί έκανε την Παιδεία, εν μέσω πανδημίας, κεραμιδαριό. Αυτό είναι χθεσινό.
Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης, γιατί υποβάθμισε τη δημόσια τάξη -την προστασία του πολίτη!- σε δημόσια αταξία. Και το ξύλο σε αξία. Αυτό.. είναι διαρκείας.
Να παραιτηθεί ο Κικίλιας, γιατί έκανε τη δημόσια Υγεία μακάβρια έκθεση από λάθη, ολιγωρίες και δουλίτσες.
Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης, γιατί έκανε τον αθλητισμό Μαρινακιστάν. Και κυνηγάει τώρα ολυμπιονίκες λες και είναι μπαταχτσήδες.
Να παραιτηθεί ο Πέτσας, γιατί με κάθε κικιρίκου, κάθε ανοησία για την αντιπολίτευση και κάθε ζήτω για τον αυτοκράτορα μοιράζει ξένα λεφτά -δικά μας, δυστυχώς- πάνω και κάτω από το τραπέζι.
Να παραιτηθεί ο Άδωνις, γιατί αντί για ανάπτυξη μας προσφέρει μπουλντόζες μιας χρήσεως παρέα με τον Μητσοτάκη στο Ελληνικό. Και ελληνοπρεπείς μπούρδες.
Να παραιτηθεί ο ένας, η άλλη, ο τρίτος και ο τέταρτος. Συγγνώμη κιόλας, αλλά, αν παραιτηθούν όλοι αυτοί, και οι άλλοι που δεν χωράει εδώ να τους αναφέρουμε, ποιος θα μείνει; Ο Θεοδωρικάκος παρέα με τον Γεραπετρίτη; Και ο Σταϊκούρας με τον Σκυλακάκη; Χτίζεται κοτζάμ καθεστώς, επιβάλλεται κοτζάμ Πισσαρίδης χωρίς αρκετά χέρια και τσέπες;
Όλα κι όλα. Δεν είναι καθόλου πρακτικές οι παραιτήσεις που συχνά - πυκνά ζητάμε. Μπορεί να έχουν έτσι μια αυστηρότητα, μια αγριάδα, αλλά: Πρώτον, δεν γίνεται να παραιτηθούν όλοι αυτοί, κι αυτό το καταλαβαίνει ακόμα κι ο πιο αδαής. Έχουν δουλειά να κάνουν. Και δεύτερον, το πιο σημαντικό, αφήνουν στο απυρόβλητο τον πρωταγωνιστή του θιάσου. Τον ηθικό και συχνά φυσικό αυτουργό. Εκείνο τον τύπο, αν θυμάστε, που σκάρωσε το επιτελικό κράτος, και μας έπνιξε το θυμίαμα, ότι έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα και δεν θα του ξεφεύγει τίποτε.
Και ναι, τίποτε δεν του ξεφεύγει. Δεν είναι λάθη όσα παθαίνουμε, είναι πολιτική. Δική του. Όλη. Κι αν γίνονται ατσαλιές, είναι απλώς στην εφαρμογή μιας πολιτικής που ο ίδιος έχει χαράξει από ανθρώπους που ο ίδιος έχει διαλέξει. Δεν είναι συνεπώς πιο πρακτικό να ζητήσουμε κάποια στιγμή -όλα στην ώρα τους...- να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης; Για να απαλλαγούμε μια και καλή και από τα μητσοτάκια και από τα μητσοτακικά;

Θανάσης Καρτερός / Αυγή