ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 6/11 το πρώτο βήμα της 2ης ψηφιακής μετάβασης, στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά), από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea.
Η διαδικασία της μετάβασης εξελίχθηκε ομαλά και έχει ως.. επόμενο σταθμό, στις 20/11/2020, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Ικαρία και Σάμος, καθώς και τα Δωδεκάνησα, με εξαίρεση το Καστελλόριζο που, για τεχνικούς λόγους, είναι προγραμματισμένο για την αμέσως επόμενη φάση (Κυκλάδες και Καστελλόριζο στις 11/12/2020).
Υπενθυμίζεται ότι αυτή η μετάβαση, η οποία δεν απαιτεί την αγορά ή προσθήκη εξοπλισμού αλλά μόνον τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων, θα προχωρά σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο την ολοκλήρωσή της στο σύνολο της χώρας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, γεγονός που θα φέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα φάσμα για νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας (5G).