ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Tι παίζεται με τις δημοσιογραφικές κομπανίες στα κανάλια

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, είδαμε πριν από μερικές μέρες τι τρέχει με τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, πάμε τώρα να μάθουμε τι παίζεται με τα λεγόμενα «πρωινάδικα».
Την ώρα δηλαδή από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι που κάποτε δόξασαν η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη. Τώρα πια κυριαρχούν καινούριες.. σουμπρέτες στη θέση τους, αλλά και δημοσιογραφικές κομπανίες που τα πάνε μια χαρά.
Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα είναι της εταιρείας τηλεοπτικών μετρήσεων Nielsen.
* Στο κρίσιμο τρίωρο λοιπόν προηγείται ο ΣΚΑΪ με μερίδιο 20,8 % επί του συνόλου (βλέπε «Αταίριαστοι», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ολίγον από «Love it») και ακολουθούν με 12,3 % ο Antenna (βλέπε «Το πρωινό»), το Open με 12,1 % (βλέπε «Ευτυχείτε»), το Star με 11,1 % (βλέπε «Φωλιά των ΚουΚου» και ολίγον «Αλήθειες με τη Ζήνα»), ο Alpha με 8,9 % (βλέπε «Happy Day» και «Ώρα για Μελέτη»), η ΕΡΤ1 με 8,2 % (βλέπε «Συνδέσεις» και ειδήσεις), το Mega με 5,3 % (βλέπε «Πάμε Δανάη»), η ΕΡΤ2 με 1,7 %, η ΕΡΤ3 με 1,3 % και η ΕΡΤ Sports με 0,6 %.
* Όσον αφορά δε στα λεγόμενα δυναμικά κοινά (δηλαδή τις ηλικίες 18 ως 54 για τις οποίες τόσο κόπτονται οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστές), αλλάζει η σειρά και έχουμε ανατροπές.
Προηγείται το Open με 13,3 % και έπονται στη δεύτερη θέση το Star με 12,4 %, στην τρίτη Antenna με 12 %, στην τέταρτη ο ΣΚΑΪ με 11,6 %, στην πέμπτη ο Alpha με 9,3 %, στην έκτη το Mega με 7,1 % και στην έβδομη η ΕΡΤ1 με 5,6 %.
Εξ ου και οι κατά καιρούς ανακοινώσεις και καυγάδες για το ποιος είναι πρώτος και ποιος «πρώτος» στην διακεκαυμένη ζώνη, που μπερδεύουν το φιλοθεάμον κοινό και οδηγούν σε ουκ ολίγες παρεξηγήσεις…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost