ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Αθηνά Λινού: Συμφώνησα να αναφερθεί το όνομά μου από τον Τσίπρα

Καθυστέρησαν τα τεστ, πρέπει να γίνονται δωρεάν

Στο παρασκήνιο της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, κάνοντας γνωστό ότι είχε ενημερωθεί ώρες πριν για την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε να γίνει αναφορά στο όνομά της.
«Εγώ το άκουσα λίγες ώρες πριν να το πει δημόσια. Αυτό που ερωτήθηκα ήταν αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου και είπα βεβαίως όχι», αποκάλυψε η Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα.
Σε ερώτηση αν θα δεχόταν να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Υγείας ως κοινής αποδοχής απάντησε ότι «αυτό είναι είναι πολύ υποθετικό, είναι απόφαση του πρωθυπουργού».
Οι δημοσιογράφοι επανήλθαν με νέες ερωτήσεις και η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι «η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα» και υπογράμμισε «δεν εξαρτάται από εμένα» αναφερόμενη στο εάν θα γίνει υπουργός και επεσήμανε ότι σημασία έχει να μπορεί να βοηθήσει και να εφαρμόσει αυτό που κάνει όλη της τη ζωή.

Τι είπε για τον Βασίλη Κικίλια

Αναφερόμενη στον νυν υπουργό Υγείας ανέφερε ότι ο κύριος Κικίλιας είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Αθηνών, και ήταν φοιτητής της και προφανώς την περίοδο που ήταν φοιτητής παρακολούθησε τα μαθήματά της.

Για τα τεστ και την πορεία της πανδημίας

Όσον αφορά τώρα την πανδημία η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε ότι κατάσταση είναι ανησυχητική κι αυτό γιατί είναι πολύ περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα.
Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «δυστυχώς είχαμε πιστέψει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα επειδή δεν κάναμε τεστ και δεν ξέραμε ότι υπάρχουν κρούσματα κι επομένως να είναι πολύ περισσότερα και γι’ αυτό να αργούν να πέσουν».
Τα τεστ καθυστέρησαν - Να γίνονται δωρεάν
Επέμεινε για άλλη φορά για την χρησιμότητα των τεστ και για το γεγονός ότι πρέπει να συνταγογραφούνται από τα δημόσια ταμεία.
«Γι’ αυτό χρειάζονται πολλά τεστ. Και καθυστερήσανε τα τεστ και τα πληρώνουμε από την τσέπη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα δημοτικά σχολεία

Αναφερόμενη στα δημοτικά σχολεία επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλές μελέτες. «Θα ήθελα τυχαιοποιημένη μελέτη, αντιπροσωπευτικό δείγμα και να δω αν νοσούν η όχι. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο science και χρησιμοποίησε στοιχεία από το αίμα σε παιδάκια και ενήλικες πριν νοσήσουν, βρήκαν ότι τα παιδιά είχαν αντισώματα στους κορονοιούς. Δηλαδή, μπορεί και να μην χρειάζεται να κλείσουμε τα δημοτικά σχολεία, αν το 50% είναι άνοσο», ανέφερε. - πηγή: avgi.gr