ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Το φινάλε Βαρουφάκη με Γκραούτσο Μαρξ που εκνεύρισε τον Μητσοτάκη

Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάνη Βαρουφάκη, αφότου ο γενικός γραμματέας του «Μέρα 25», έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του κωμικού, Γκραούτσο Μάρξ.
Πιο συγκεκριμένα, τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Βαρουφάκης, αφότου κατηγόρησε την κυβέρνηση για οικονομικές πολιτικές οι οποίες ευνοούν τους «λίγους» της χώρας,.. ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας την φράση του κωμικού, στην ταινία «Σούπα πάπιας»: «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος όμως μην σας μπερδεύει: Είναι ηλίθιος».
Η συγκεκριμένη φράση, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ταιριάζει στις πολιτικές τις οποίες ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εν καιρώ πανδημίας, οι οποίες «μπορεί να μοιάζουν σαδιστικά αυταρχικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, που κάνει την επιδημία ευκαιρία υπέρ της λεηλασίας των ολίγων, μπορεί να λειτουργούν ως σαδιστικά αυταρχικά πολιτικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, αλλά μην μπερδεύεστε: Αυτό ισχύει γιατί είναι», ανέφερε ο γ.γ. του «Μέρα 25».
Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη δευτερολογία του, αφού υποστήριξε πως επιθυμούσε «η σημερινή συζήτηση να εκπέμψει μια εικόνα συναίσθησης της κατάστασης σε ήρεμους τόνους» , αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Βαρουφάκη, δηλώνοντας πως «δεν είναι τέτοια εικόνα, ούτε τέτοιο λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε», ενώ, συνεχίζοντας, επισήμανε προς τον γ.γ. του Μέρα 25 ότι εάν "πιστεύετε ότι μπορείτε να έρχεστε εδώ πέρα για να κάνετε ένα επικοινωνιακό σόου, να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες και την κατάσταση στην οποία οδηγήσατε τις ελληνικές τράπεζες. Δε θυμάμαι να επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία προς τους αδύναμους όταν γυρνούσατε και λέγατε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»".


Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως, οι τόνοι ανάμεσα στους κύριους Μητσοτάκη και Βαρουφάκη, είχαν ήδη «ανέβει» , λίγα λεπτά πριν ο κ. Βαρουφάκης επικαλεστεί την φράση του κωμικού, καθώς ο γενικός γραμματέας του κόμματος της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη λογική της «δημιουργικής αρπαγής για τους πολύ λίγους», «καταστρέφοντας» παράλληλα την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.