ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Μελίνα Ασλανίδου ανοίγουν το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στις 22:00, ανοίγουν το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 και μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια με τον μοναδικό τραγουδοποιό Λάκη Παπαδόπουλο και τη σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου.
Στην πρώτη καλλιτεχνική συνάντησή τους, ο Λάκης.. Παπαδόπουλος και η Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνές τους και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια.
Αναπολώντας ξεχωριστές στιγμές από το παρελθόν, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λάκης Παπαδόπουλος μοιράζονται με τους τηλεθεατές ιστορίες από την εποχή του θρυλικού «Αχ Μαρία».
«Έπαιζα για σχεδόν 6 χρόνια στο ‘‘Αχ Μαρία’’, επτά ημέρες την εβδομάδα και ο κόσμος έκανε ουρές έξω από το υπόγειο στα Εξάρχεια. Πιστεύω ότι εκεί ξεκίνησε και η απομυθοποίηση του κατεστημένου» σημειώνει ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θυμάται ένα αστείο περιστατικό με τον Γιάννη Ζουγανέλη: «Είναι στη σκηνή ο Λάκης και ενώ τραγουδά τη μεγάλη του επιτυχία ''Για να σ’ εκδικηθώ''', ξαφνικά πίσω του περνάει φορώντας μόνο το εσώρουχό του ο Γιάννης Ζουγανέλης…».
«…Δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί ο κόσμος έσκαγε στα γέλια ενώ εγώ έπαιζα με την κιθάρα μου το συγκεκριμένο τραγούδι. Σκεφτόμουν ότι θα αρέσω πολύ! Πού να φανταστώ τι συνέβαινε πίσω μου!
» συμπληρώνει ο Λάκης Παπαδόπουλος.
«Με έχει πληγώσει η απουσία της Αρλέτας. Μας συνέδεε η ψυχή της και η θέση της γύρω από τη ζωή… Μου αρέσει να είμαι με τους ανθρώπους που το "έχουν" και δεν το "δηλώνουν", έτσι ήταν η Αρλέτα!» λέει συγκινημένος ο Λάκης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην αξέχαστη Αρλέτα, η οποία ταύτισε τη φωνή της με τη «Σερενάτα», την «Batida de coco», «Tα ήσυχα βράδια»!
Τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Παπάζογλου, τα πρώτα της ακούσματα αλλά και τη στιγμή που το «Τι σου 'κανα και πίνεις» ακουγόταν παντού με τη δική της φωνή, θυμάται η Μελίνα Ασλανίδου:
«Το πρώτο τραγούδι που έμαθα όταν ήμουν μικρή ήταν ένα δύσκολο ρεμπέτικο, με πολλά γυρίσματα, ‘‘Η Έλλη θέλει σκότωμα, θέλει καρμανιόλα’’! Το τραγούδι, όμως, που υπήρξε η ‘‘σπίθα’’ για να ασχοληθώ με τη μουσική ήταν το μεγαλειώδες ‘‘Ανοίχτε τα τρελάδικα’’ της Ελένης Βιτάλη… Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μετά την επιτυχία μου με το ‘‘Τι σου κάνα και πίνεις’’, μου είχε πει ‘‘Εγώ, εάν σε είχα, αμέσως θα σου έβγαζα και δεύτερη και τρίτη επιτυχία, όπως κάναμε και με τη Βίκυ Μοσχολιού’’…
».
Στο Juke box παίζονται μοναδικά τραγούδια σε διασκευές που θα αγαπηθούν! «Να με παίρνανε τα σύννεφα» και «Νύχτωσε νύχτα» ερμηνεύει ο Λάκης Παπαδόπουλος, ενώ η Μελίνα Ασλανίδου τραγουδά «Λεμόνι στην πορτοκαλιά» και «Malo»!
Στη συνέχεια, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ενώνουν τις φωνές τους με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου στη «Γυριστρούλα», στο «Πάνω απ’ τα σύννεφα» αλλά και στα «Ήσυχα βράδια»…
Και το Μουσικό κουτί δεν τελειώνει ποτέ!