ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων για νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις

Έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων για την παραγωγή ραδιοφωνικών θεατρικών έργων για το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα.
Και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες ξεπερνά η ανταπόκριση του θεατρικού κόσμου στην ανακοίνωση ότι η ΕΡΤ προχωρεί σε μια νέα πρωτοβουλία, με την οποία επιδιώκει να ανανεώσει.. τη μεγάλη παράδοσή της στο ραδιοφωνικό θέατρο. Δεκάδες προτάσεων έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας. Καθώς το ενδιαφέρον εμφανίζεται συνεχώς αυξανόμενο, αποφασίστηκε να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η προθεσμία υποβολής προτάσεων, η οποία έληγε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, ανακοινώνονται διευκρινίσεις πάνω σε συχνές ερωτήσεις των ενδιαφερομένων για την κατάρτιση των προτάσεων, οι οποίες αναφέρονται στο είδος, στη διάρκεια, στον προϋπολογισμό και σε άλλα θέματα σχετικά με τις ραδιοφωνικές παραστάσεις.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας της ΕΡΤ είναι να προσφέρει την απόλαυση του θεάτρου στο ραδιόφωνο στις γενιές που την έχουν γνωρίσει, και, ασφαλώς, να γαλουχήσει νέες γενιές θεατρόφιλων ακροατών. Συγχρόνως, η ΕΡΤ επιδιώκει να στηρίξει δημιουργικά τους σύγχρονους λειτουργούς του θεάτρου και να καταγράψει τις άξιες φωνές ανάμεσά τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνει επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες και άλλους δημιουργούς, με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική πορεία, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, που αφορά όλο το εύρος της ελληνικής και ξένης δραματουργίας.
Μπορείτε να δείτε την εν λόγω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαδικτυακό τόπο:
https://bit.ly/2UaYIEL
Οι ενδιαφερόμενοι εκτελεστές παραγωγής καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον κεντρικό διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Υλοποίησης Εσωτερικών Παραγωγών και Προμήθειας Περιεχομένου Προγράμματος, ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.