ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς


Ένας ηθοποιός με μακρά και σημαντική διαδρομή στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, ο Χρήστος Ζορμπάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.
Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν βραβεία. Μεταξύ αυτών και.. «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, «Το κορίτσι του 17»»του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.
Ο Χρήστος Ζορμπάς στην θρυλική «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού. Πήρε επίσης μέρος σε πολλές σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως οι «'Ανθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α. .
Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε παίξει ήταν η «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε το 1975 στο θέατρο «Κάππα», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.