ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Απαγορεύουν την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα:
Σε όλη την επικράτεια από τις 9 – 5 το πρωί περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εργασία, προς.. νοσοκομείο και οι έξοδοι με κατοικίδιο κοντά στο σπίτι.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ισχύουν τα ανάλογα SMS (1 και 6) και η βεβαίωση εργαζομένων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύει από την Παρασκευή 13/11.
Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.
Επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.
Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.
Ενθάρρυνε και συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.
** Εξετάζεται το ενδεχόμενο το delivery να διατηρηθεί ως τα μεσάνυχτα ενώ μελετάται να κλείνουν  νωρίτερα σούπερ μάρκετ και take away