ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Τι επιτρέπεται και τι όχι μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ

Τι θα ισχύει για delivery και τα take away

Ακόμα σκληρότερο θα είναι από την Παρασκευή το lockdown, που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την επιβολή του, η κυβέρνηση, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά,.. ανακοίνωσε νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που αφορούν τον περιορισμό κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί.
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από την ερχόμενη Παρασκευή 13/11 και η λήψη της σχετικής απόφασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς παρατηρήθηκε κατάχρηση των SMS τη νύχτα με περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών.

Θα ισχύουν μόνον τα SMS 1 και 6

Με αυτό το δεδομένο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μετά τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα μπορούν να μετακινούνται εκείνο το διάστημα αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις, κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.
Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. «Άρα μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6».

Τι ισχύει για το Take Away και το delivery

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.