ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία της ΕΣΗΕΜ-Θ: Δίνουν βήμα στους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση ΕΣΡ ζητάει η Ενωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την παραχώρηση βήματος στον καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της.. Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θρακης και επισημαίνει:
"«Παραγωγός» εκπομπής, ο οποίος κινείται τακτικά εκτός των ορίων οποιασδήποτε δεοντολογίας και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία των ακροατών, φιλοξένησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη επικαλούμενος ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιον. Στη συνέχεια του έδωσε τον λόγο και άνοιξε διάλογο μαζί του στον αέρα διατυπώνοντας κρίσεις για το ποιόν της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει επισημάνει και στο παρελθόν ότι τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα απευθύνει στο ΕΣΡ καταγγελία σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή."

Για το ίδιο θέμα υπήρξε επιστολή εργαζομένων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης προς ΕΣΗΕΜΘ στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» των φυλακισμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, συνεχίζει να παρέχει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μετρόπολις». Έτσι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, γνωστός «ραδιοφωνικός παραγωγός» μέσα από ένα κακοστημένο θέατρο, όπου εμφανίσθηκε δήθεν αιφνιδιασμένος, επιχείρησε να πείσει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον φυλακισμένο ναζί εγκληματία Η. Κασιδιάρη και αμέσως του έδωσε το λόγο αφού πρώτα, έτσι για ξεκάρφωμα, ανέφερε ότι «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές από την εκπομπή του».
Στη συνέχεια από κοινού ο «ραδιοφωνικός παραγωγός» και το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, προσπάθησαν να εμφανίσουν τους ναζί - εγκληματίες ως «αντισυστημικούς», «δημοκράτες», «αδικημένους». Καιρό τώρα, ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός  δίνει βήμα προβολής στους διάφορους ναζί- φασίστες. Την ίδια ώρα μερίδα παραγωγών του, βγάζει χολή για τους αγώνες του λαού, αναπαράγει fake news, κάνει βρώμικη συστημική προπαγάνδα. Ευθύνη για το δηλητήριο που εκκρίνεται από το «Μετρόπολις» έχει και ο διευθυντής του Ρ/Σ που είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.
Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που επί χρόνια (πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία) υπηρετούμε, από το πόστο του ο καθένας, το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, θεωρούμε χρέος μας να μη κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στην προσπάθεια του συγκεκριμένου Μέσου να «νομιμοποιήσει» τους εγκληματίες για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι να δηλητηριάζουν συνειδήσεις.
Πέραν όλων των άλλων, ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι, οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε καθημερινά και να υπερασπιζόμαστε μέσα από τη δουλειά μας, τις αρχές δεοντολογίας και τις βασικές πρόνοιες του καταστατικού της ΕΣΗΕΜΘ, μεταξύ των οποίων είναι: «ο σεβασμός και η προστασία της ζωής, της ελευθερίας, της προσωπικής ασφάλειας και της ανθρώπινης αξίας, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, φυλής, ταυτότητας φύλου, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικού προσανατολισμού».