ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

To τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη στον Βαρουφάκη...

«Ο υπουργός μου είπε πως θα συλληφθούν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 αν κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο»

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε συλλήψεις βουλευτών του κόμματος σε συνομιλία που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Η επικοινωνία Χρυσοχοΐδη - Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε λόγω της απόφασης του ΜέΡΑ 25 να βρεθεί με  9μελή αντιπροσωπεία σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου..Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:
Στις 4μμ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο τηλεφωνικής ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων (κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, όπως είπε), τηλεφώνησε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για να τον «ενημερώσει» σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την Ημέρα του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στον κ. Βαρουφάκη ότι το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό όλη την ημέρα και πως, αν ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματος θελήσει να κάνει κατάθεση στεφάνου, θα υπάρξει η δυνατότητα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία. Κατέληξε επαναλαμβάνοντας την δημόσια δήλωση της κυβέρνησης ότι «πορεία δεν θα γίνει».
Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στον Υπουργό ότι το ΜέΡΑ25, σεβόμενο τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών από την πανδημία, έχει ήδη καλέσει τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στην πορεία αλλά να εκπροσωπηθούν σε αυτήν από 9μελή αντιπροσωπεία.». Επί πλέον, ότι ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας που του «προσφέρει» για κατάθεση στεφάνου μετά από ραντεβού με την Αστυνομία. Αντ’ αυτών, οι επτά βουλευτές Νομού Αττικής του ΜέΡΑ25, ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής, και ένας εκπρόσωπος της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 – 9 άτομα συνολικά – θα πορευτούν κρατώντας τις αποστάσεις, και φορώντες βέβαια μάσκες, από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία σηματοδοτώντας την απόρριψη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέτεινε ότι η πορεία θα είναι αδύνατη καθώς η Αστυνομία δεν θα κλείσει την κυκλοφορία, οπότε ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε πως, σε τέτοια περίπτωση, οι 9 του ΜέΡΑ25 απλά θα πορευτούν στο πεζοδρόμιο, τηρώντας τις αποστάσεις, έως την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Σε εκείνο το σημείο, ο Υπουργός είπε ότι Εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβουν όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση.
Ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την «ενημέρωση» και τον ενημέρωσε με την σειρά του ότι, με αυτά που άκουσε, επιβεβαιώθηκε η σημασία που έχει η πορεία των 9 του ΜέΡΑ25 ως αντίσταση στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί η κυβέρνηση με την απειλή της ότι βουλευτές, των οποίων το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης εγγυάται το Σύνταγμα, θα συλληφθούν. Ο Υπουργός διαφώνησε λέγοντας ότι η ελευθερία μετακίνησης των βουλευτών αφορά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Ο κ Βαρουφάκης του ανταπάντησε πως αποτελεί κορυφαίο βουλευτικό καθήκον η προστασία των πολιτικών ελευθεριών που απειλούνται από αυτή την κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέληξε ότι απλώς ήθελε να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη και όχι να αντιδικήσουν. Με τη σειρά του, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τον ευχαρίστησε για την τηλεφωνική προαναγγελία σύλληψης βουλευτών που ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος.
Το ΜέΡΑ25 παραδίδει στην κρίση των πολιτών τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Πρωθυπουργό ο οποίος τον διόρισε και τον κινητοποιεί.