ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Τα ΜΜΕ ως λαγοί της κυβέρνησης

Δεν είναι βασικά τα ψέματα του κ. Στέλιου Πέτσα, που έσπευσε να κατηγορήσει τους πολίτες ότι έστειλαν ένα εκατομμύριο SMS για άθληση το βράδυ της Κυριακής -άλλο ένα fake news του κυβερνητικού εκπρόσωπου-, αλλά είναι, κυρίως, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που το έκαναν σημαία τους και άρχισαν να κατηγορούν κι αυτά, με τη.. σειρά τους, τον απλό κόσμο. Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ωστόσο, άδειασε μεγαλοπρεπώς τον Στέλιο Πέτσα, δεν υπήρχε αυτό το ένα εκατ. SMS είπε, αλλά τα ΜΜΕ το «έπνιξαν». Εμειναν στην προηγούμενη διαπίστωσή τους, ότι υπήρχε. Κι έκαναν σπέκουλα.
Το ίδιο και με την κίνηση στους δρόμους. Εξαλλοι οι παρουσιαστές στα κανάλια με τον κόσμο -πάλι!- που κυκλοφορούσε. Λες κι έκανε βόλτες, όχι ότι πήγαινε στις δουλειές του. Πάλι ο Κ. Πιερρακάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφέροντας ότι στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι όπως το γεγονός ότι υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την άνοιξη τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και το ότι αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές.
Αυτό ακριβώς, το τελευταίο, συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Ενώ στο πρώτο lockdown τα κανάλια είχαν αδειάσει, τώρα είναι γεμάτα. Αν αναρωτιούνται λοιπόν οι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ (αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι στα υπόλοιπα κανάλια), γιατί έχει τόσο κίνηση στους δρόμους αυτή τη φορά σε σχέση με την άνοιξη, ας αναρωτηθούν και γιατί στο πρώτο lockdown έκαναν εναλλάξ εκπομπή ενώ τώρα πηγαίνουν και οι δύο στο Φάληρο.
Να κοιτάμε τα δικά μας πρώτα και μετά να πούμε για τους άλλους...