ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο γιατρός της Βουλής, ο 52χρονος Γιάννης Μητρόπουλος

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο «Σωτηρία»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές Νοεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με κορωνοϊό. 
Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως ο 52χρονος επιστήμονας, είχε τεθεί σε εθελούσια καραντίνα μαζί.. με την οικογένειά του, καθώς στις αρχές του Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι μέλη της είχαν τα συμπτώματα του ιού.
Ο γιατρός παρακολουθούσε καθημερινά την κατάσταση της υγείας των δύο του παιδιών και της συζύγου του, ενώ η γυναίκα του, μετά απο μερικές μέρες άρχισε να έχει μειωμένο κορεσμό οξυγόνου, κάτι που θορύβησε τον έμπειρο καρδιολόγο.
Ο 52χρονος και η σύζυγός του, χωρίς να χάσουν χρόνο, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού η κατάστασή τους ήταν δύσκολη.
Μάλιστα ο καρδιολόγος της Βουλής, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου διασωληνώθηκε, καθώς η κατάσταση του χειροτέρεψε.
Χθες Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μετά από μια εβδομάδα και ενώ η συζυγός του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο ίδιος άφησε το μεσημέρι την τελευταία του πνοή.
Για την απώλειά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε τα θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δήλωσε πως: «Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και φίλοι επιστημονικά».

Συλλυπητήρια από Βούτση - ΣΥΡΙΖΑ

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του γιατρού και στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου Γιάννη Μητρόπουλου προς την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στη Βουλή, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.
«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας», σημειώνει.
«Θέλω προσωπικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής και να καταθέσω την μεγάλη θλίψη μου για τον άδικο πρόωρο χαμό του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για τον θάνατο του Γιάννη Μητροπουλου. Άξιος επιστήμονας και εξαιρετικός άνθρωπος, ο γιατρός μας όπως τον αποκαλούσαμε όλοι, ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η απώλεια μας συγκλονίζει όλους. Ως στέλεχος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όλων, βουλευτών και υπαλλήλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».