ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «αδειάζει» τον Πέτσα

«Δεν βλέπουμε τις κατηγορίες στα sms. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα»

«Δεν υπάρχει θέμα κόφτη στα μηνύματα sms στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι, όπως και η μάσκα, όλα.. είναι θέμα ατομικής ευθύνης.
Μετά τον Γρ. Ζαριφόπουλο ήρθε και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, να επιβεβαιώσει το κυβερνητικό αλαλούμ και να εκθέσει τον Στέλιο Πέτσα, που πιστός στο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης έκανε λόγο για «προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων» υποστηρίζονατας ότι εστάλησαν 1εκ. sms για άθληση το βράδυ της Κυριακής...
«Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα», ξεκαθάρισε ο Πιερρακάκης, ο οποίος ανέφερε πως ο αριθμός που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατά προσέγγιση και προφανώς αποτελεί μόνο εκτίμηση και όχι γεγονός.
Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε ότι τα SMS το Σαββατοκύριακο στο13033 έφτασαν τα 8,6 εκατομμύρια και πιο συγκεκριμένα, 4,7 εκατομμύρια μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο lockdown.
«Στο πρώτο απαγορευτικό εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσθέτοντας: «Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο (του lockdown) ήταν πολύ λιγότερα και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο» διευκρίνισε ο Πιερρακάκης .