ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

«Προς το παρόν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ασθενείς, αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή», είπε μεταξύ άλλων η Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης και εξήγησε, πως τα νοσοκομεία στη συμπρωτεύουσα συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε όσα περιστατικά δεν μπορούν να.. εξυπηρετηθούν σε ένα νοσοκομείο να μεταφέρονται σε άλλο.
Η κ. Βλαχογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως γίνονται προσπάθειες στον Άγιο Δημητριο να ανοίξουν κι άλλες κλίνες, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και αίθουσες χειρουργείων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς non covid. Όσον αφορά, την έκκληση Εξαδάκτυλου να συνδράμουν ιατροί από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση είναι οριακή, η κ. Βλαχογιάννη είπε ότι όλοι είναι χρήσιμοι αυτή τη στιγμή και ευχήθηκε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα οι ιδιωτικοί γιατροί.
Για το πως ξέφυγε η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα, η κ. Βλαχογιάννη το απέδωσε κυρίως στους ασυμπτωματικούς. Πρόσθεσε δε, πως αν είχε εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας από τον Αύγουστο ίσως δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση σήμερα.