ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Iστορίες πολιτικού τραγουδιού

Στα τραγούδια που συνδέθηκαν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες επικεντρώνεται το νέο επεισόδιο της εκπομπής έρευνας «MEGA STORIES».
Τραγούδια της οργής, τραγούδια της διαμαρτυρίας, τραγούδια της αντίστασης. Κάθε εξέγερση συνδέθηκε με έναν ρυθμικό σκοπό. Ποιο είναι όμως το συστατικό των τραγουδιών που.. σφράγισαν διεκδικήσεις για ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη;
Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 00:10 στην εκπομπή «MEGA STORIES» η Δώρα Αναγνωστοπούλου εξερευνά την ιστορία τραγουδιών που στάθηκαν ορόσημα για πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από τον Γαλλικό Μάη του 68, μέχρι τη γενιά του Πολυτεχνείου και τα γιγαντιαία κινήματα ειρήνης στην Αμερική της δεκαετίας του 70, τα τραγούδια είναι πάντα παρόντα. Βρίσκονται εκεί για να εμπνέουν, να ανυψώνουν το ηθικό των διαμαρτυρόμενων, να εκφράζουν το δίκιο και να γράφουν, μοιραία, τη δική τους «επαναστατική ιστορία».
Οι φιλοξενούμενοι της εκπομπής έχουν να διηγηθούν άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες τραγουδιών. Άλλοτε έχοντας άμεση, βιωματική εμπειρία και εμπλοκή με αυτά τα τραγούδια και άλλοτε ως απλοί αφηγητές της ιστορία τους, αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν στο τότε, ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Γιατί η ιστορία των αγώνων γράφεται, ακούγεται και τραγουδιέται. Μόνο έτσι εξασφαλίζει τη δική της αθανασία στο πέρασμα του καιρού.
Στην εκπομπή εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Μυζάλης, Γιώργος Νταλάρας, Παύλος Τσίμας, Κώστας Φέρρης.