ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Νατάσα Γκαρά: Η κυβέρνηση ομολογεί τις τεράστιες ευθύνες της...

...για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα

Η βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, δήλωσε σχετικά με τις κυνικές δηλώσεις του Αδωνη  Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω καθώς το άνοιγμα του τουρισμού εκτόξευσε τα κρούσματα: 
Οι σημερινές κυνικές δηλώσεις Γεωργιάδη πως η Κυβέρνηση «έπεσε τελείως έξω» στον τρόπο που άνοιξε τη χώρα στον τουρισμό το καλοκαίρι και πως με αυτόν τον τρόπο ο ιός «εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου και ζητούσαν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα εδώ και μήνες.
Όλο το καλοκαίρι ζητούσαμε να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Έβρο, στη Θράκη, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να πραγματοποιηθούν στοχευμένοι έλεγχοι σε όλα τα συνοριακά περάσματα με τις γειτονικές χώρες. Το ίδιο ζητούσαν και οι θεσμικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι γνώριζαν πως χιλιάδες κόσμου μπαινοβγαίνουν καθημερινά από τα Βόρεια σύνορα της χώρας, ανεξέλεγκτα και χωρίς κανείς να τους ζητάει αρνητικό τεστ ή οποιονδήποτε άλλο έλεγχο. Ζητούσαν και αυτοί με τη σειρά τους από την Κυβέρνηση, ήδη από τότε, να παρέμβει.
Δυστυχώς για τους πολίτες η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν άκουσε τα όσα πρότειναν από τότε να εφαρμοστούν, σύσσωμη η Αντιπολίτευση, φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διακεκριμένοι επιστήμονες. Αντί να εκπονήσει ένα στιβαρό σχέδιο για την οργανωμένη επανεκκίνηση του τουρισμού, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χειροπιαστή βοήθεια προς τους επαγγελματίες του κλάδου, επέλεξε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για τις περίφημες «λίστες Πέτσα», αντί να προχωρήσει σε μια γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και σε μαζικούς ελέγχους και τεστ στα σύνορα.
Σήμερα, ο λαός μας, με την πανδημία να δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου, πληρώνει τους ερασιτεχνισμούς, τις ιδεοληψίες και το αλλοπρόσαλλο σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Τους καλούμε έστω και τώρα να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.