ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Η Κεραμέως κατάφερε να κάνουν μάθημα μόνο τα ιδιωτικά σχολεία

Γιατί τα ιδιωτικά σχολεία, δεν έχασαν την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης; Γιατί είτε χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες, είτε έχουν φροντίσει να έχουν συνάψει συμφωνία και με δεύτερη πλατφόρμα έκτος της WEBEX που παρέχει το δημόσιο, ώστε να μεταφέρουν τους μαθητές σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν έχει.. προνοήσει το υπουργείο Παιδείας να κάνει το ίδιο, δίνοντας αφορμή να κατηγορείται ξανά η υπουργός για ταξική μεροληψία, με αφορμή το χθεσινό φιάσκο με την τηλε-εκπαίδευση.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μάλιστα ενημέρωνε τα σχολεία για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης (webex) σε σχέση με τις ταχύτητες του Internet, άρα ήταν γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει πρόβλημα.
«Μεγάλος κερδισμένος είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία, αναφέρει η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) . «Μεγάλοι χαμένοι, το 94% των μαθητών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες. Το υπουργείο είχε 8 μήνες δυνατότητας προετοιμασίας για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown». Η ΟΙΕΛΕ καταλογίζει στο υπουργείο προχειρότητα, έλλειψη ενδιαφέροντος και εγκατάλειψη της δημόσιας εκπαίδευσης.
- από το tvxs