ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας: Προτείνω την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βλέπει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες εκτός από τη δική του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να αναλάβει υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και.. Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
«Έστω και τώρα να συμφωνήσουμε σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο εν μέσω πανδημίας. Δεν σας είπαμε να βάλετε δικό μας υπουργό, υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εγώ θα σας πρότεινα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Που ήταν παρούσα σε όλη την κρίση. Θέλετε κάποιον άλλο; Ας βρούμε κάποιον άλλο, υπάρχουν επιστήμονες. Αλλά αφήστε αυτή την ανοησία ότι εσείς είστε με την επιστήμη κι εμείς δεν είμαστε».
Πρότεινε επίσης στην κυβέρνηση την εκπόνηση από κοινού ενός σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, 6μηνης διάρκειας λέγοντας πως ο τωρινός υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι εξαφανισμένος και κρυβόταν έξι μήνες πίσω από τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διχαστική ομιλία, τονίζοντας είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορονοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.
«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».
«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».