ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ελενα Ακρίτα VS Γιώργος Κουβαράς


«Κόντρα» ανάμεσα στους δημοσιογράφους Ελενα Ακρίτα και Γιώργο Κουβαρά, με αφορμή ένα... λάθος στο DailyPost.gr. Γράφει, πρώτα, η Ελενα Ακρίτα:..Ανερυθρίαστα η DailyPost.gr αλλάζει στα γραφόμενα μου το «προβάλλει τη χώρα» σε «προΣβάλλει τη χώρα » για να διαστρεβλώσει σκόπιμα το κείμενο μου. Πληνάδελφοι. Ντροπή κύριε Γιώργο Κουβαρά. Για την ιστορία είχα αυτό: «Ενθουσιασμένο το υπουργείο τουρισμού με το ντεφιλέ που "προβάλλει τη χώρα μας". Τον Ντιόρ περίμενε η Ακρόπολη να την κάνει φίρμα».
Το DailyPost.gr απάντησε αμέσως μετά:
Το μεσημέρι της Πέμπτης η κυρία Έλενα Ακρίτα έκανε μία ανάρτηση στο facebook, καταγγέλλοντας το dailypost για διαστρέβλωση της ανάρτησης της, αναφέροντας και χαρακτηρισμούς όπως «πληνάδελφοι» για τους συνεργάτες του σάιτ. Τι είχε συμβεί; Αντί ο συνεργάτης να μας να γράψει τη λέξη «προβάλλει», έγραψε τη λέξη «προσβάλλει». Επρόκειτο για ξεκάθαρο τυπογραφικό λάθος χωρίς σκοπιμότητα, καθώς εξαρχής είχε συμπεριληφθεί στο κείμενο ενσωματωμένη η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα με τη σωστή λέξη. Επίσης, το τυπογραφικό λάθος διορθώθηκε (και με την επισήμανση updated) όταν η κυρία Ακρίτα ενημέρωσε μέσω της σελίδας της για το λάθος. Άρα, η κατηγορία ότι «σκόπιμα διαστρεβλώσαμε τα λεγόμενα της» δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Από εκεί και πέρα, ο χαρακτηρισμός «πληνάδελφοι» και «ντροπή» μένουν να συντροφεύουν την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα στο facebook, όχι τους συνεργάτες του σάιτ.
Ο Γιώργος Κουβαράς απάντησε επίσης μέσω Facebook:
Εάν για ένα τυπογραφικό λάθος εμείς πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή, τότε αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται αυτοί που κάνουν νέα καριέρα με fake news. Κρινόμαστε όλοι καθημερινά για την αξιοπρέπειά μας και για πολλά άλλα... Οπως βλέπετε εμείς διορθώσαμε το τυπογραφικό λάθος εντός ολίγων λεπτών, δεν διορθώσαμε fake news την επόμενη μέρα όπως κάνουν κάτι άλλοι.
Για να επανέλθει η Ελενα Ακρίτα:
Τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι του Marketnews.gr μου ζήτησαν συγγνώμη. Όχι όπως ο Γιώργος Κουβαράς του DailyPost.gr που για το ίδιο ακριβώς κείμενο τολμάει να μιλάει για τυπογραφικό λαθάκι με τρόπο επιθετικό χωρίς να ντρέπεται.
- πηγή: e-tetradio