ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

«Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» με τη μουσική για την ταινία «O Πεταλούδας»


Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος, «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη», παρουσιάζει την Παρασκευή 28 Μαίου 2021, στη μία το μεσημέρι, ένα.. από τα μουσικά αριστουργήματα του Jerry Goldsmith που όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, «ανήκει στις καλύτερες συνθέσεις που έγραψε» για το κλασικό κινηματογραφικό αριστούργημα του Franklin Schaffner, παραγωγής του 1973, «Ο Πεταλούδας» (Le Papillon). Το θέμα της ταινίας είναι βασισμένο στο αυτοβιογραφικό best-seller του διασημότερου κατάδικου του 20ου αιώνα.
O Henri Charriere ο αληθινός «Πεταλούδας», έμελλε να φύγει από τη ζωή το 1973 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Ο ίδιος ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι θα τον ενσάρκωνε στη σκηνή, ο Steve McQueen. Δεν είδε ποτέ τις περιπέτειες της ζωής του να ζωντανεύουν και δυστυχώς δεν άκουσε την εξαίσια μουσική που φέρει ένα από τα εκφραστικότερα και πλέον αξιομνημόνευτα θέματα της κινηματογραφικής ιστορίας.
Παραγωγή-παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου