ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Εξελίξεις στην ΕΡΤ µετά την παραµονή του Φώτη Καφαράκη στη διεύθυνση ειδήσεων


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι σχεδιασμοί Ζούλα – Γαμπρίτσου για τη νέα τηλεοπτική σεζόν σε ό,τι αφορά τον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ. H αρχή έγινε με την παραμονή του Φώτη Καφαράκη στο.. τιμόνι της γενικής διεύθυνσης, μια εξέλιξη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως επίδειξη δύναμης του διδύμου απέναντι στις εντός της κυβέρνησης φωνές που δήλωναν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για τα έργα και τις ημέρες του.
Μεταξύ άλλων, του απέδιδαν τη βασική ευθύνη για μια σειρά γεγονότων που συζητήθηκαν εκτενώς τo προηγούμενο διάστημα, με κυρίαρχο εκείνο των χειρισμών σχετικά μεόσα συνέβησαν στο ταξίδι του πρωθυπουργού σε Σάμο - Ικαρία. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως επικράτησε η λογική της συνέχισης μιας συνταγής που, αν μη τι άλλο, αποκατέστησε τη χαμένη αξιοπιστία των ειδήσεων της ΕΡΤ και βελτίωσε αισθητά τα νούμερα τηλεθέασης, σε συνδυασμό βέβαια με το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Οι πλέον αγωνιώδεις ζυμώσεις αφορούν φυσικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου, αν και η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου θεωρείται από πολλούς αμετακίνητη, είναι κοινό μυστικό ότι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σκέφτονται μια σειρά εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να υπάρξει πιο ανοδική πορεία στους πίνακες της Nielsen.
Πρώτη και καλύτερη είναι βεβαίως -όπως έχει γράψει η στήλη στο πρόσφατο παρελθόν- η περίπτωση της Νίκης Λυμπεράκη. Ωστόσο, επειδή σε αυτή τη φάση παραμένει θολό το τοπίο όσον αφορά τη συνεργασία της με το Open, το θέμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των σκέψεων και των εσωτερικών ζυμώσεων ή έστω των διερευνητικών επαφών.
Δεν αποκλείεται πάντως μετά και την επισημοποίηση της συνέχισης της παρουσίας του Φώτη Καφαράκη στο τιμόνι της ενημέρωσης, να υπάρξουν εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα και όχι μόνο στο δελτίο, αλλά και στο μέτωπο της πρωινής εκπομπής με τους Κοτταρίδη και Πιτταρά. Αυτό γιατί οι επιδόσεις δεν ήταν αντίστοιχες με τις περσινές και αυτό είναι ένα στοιχείο για το οποίο επικρίθηκε έντονα και ο ίδιος ο διευθυντής.
- πηγή: media.gr