ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Θεάτρο «Εμπρός»: Πλήθος κόσμου έσπασε τις τσιμεντωμένες πόρτες και ανακατέλαβε τον ιστορικό χώρο


Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του θεάτρου «Εμπρός» την περασμένη Τετάρτη, πλήθος κόσμου προχώρησε, το βράδυ του Σαββάτου, σε.. επανακατάληψη τού ιστορικού χώρου.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το θέατρο που για μία δεκαετία αποτελούσε σημείο αυτοδιαχειριζόμενου πολιτισμού και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, με συνθήματα και τραγούδια, έσπασαν τις τσιμεντωμένες πόρτες και μπήκαν μέσα.
Η ανακατάληψη τού «Εμπρός» έκανε το γύρο του διαδικτύου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αναρτήθηκε κάλεσμα στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο Facebook που απευθυνόμενο στις «φίλες και τους φίλους του θεάτρου» τους ενθαρρύνει «να συνεχίσουν την υπεράσπιση του». «Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.