ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ο Π. Λασκαρίδης και τι ζητάει ο «Μικροπολιτικός» (του Βαγγέλη Μαρινάκη) από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών


Mε τον τίτλο «προσβολές και απρέπειες» δημοσιεύεται στα ΝΕΑ ανυπόγραφο σχολιογραφικό κείμενο για τα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης για την ελληνική κυβέρνηση και τον.. Πρωθυπουργό στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του Οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration).
Συγκεκριμένα στην στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας του μιντιακού ομίλου του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, χαρακτηρίζονται ως "πρωτοφανές παραλήρημα" τα όσα είπε ο Π. Λασκαρίδης και αναφέρεται πως «η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα... ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ενωσης». Αναλυτικά το δημοσίευμα και τα όσα ισχυρίζεται για τον Π. Λασκαρίδη:
«Προσβολές και απρέπειες
Είναι τουλάχιστον απρεπή και προσβλητικά τα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης για την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του Οργανισμού EIC ( European Investigative Collaboration). Πρόκειται για δηλώσεις που δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο, αλλά πλήττουν τους έλληνες εφοπλιστές ως φυσικά πρόσωπα και συνολικά την εικόνα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.
Τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Λασκαρίδης; Οτι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «μπορούν να χέ... τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».
Σ’ αυτό το πρωτοφανές παραλήρημα του Π. Λασκαρίδη δεν μπορεί να μην υπάρξει απάντηση. Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, με τέτοιες δηλώσεις, να διασύρονται οι έλληνες εφοπλιστές και ένας ολόκληρος κλάδος με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και να μην υπάρξει ισχυρή αντίδραση. Ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».