ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

«Μηχανορραφία η δημοσιογραφία, του καθεστώτος φτιάχνεται η αγιογραφία»


Σ΄αυτόν τον στίχο του Μιθριδάτη από το τελευταίο του τραγούδι που έγινε viral στο διαδίκτυο βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας του ίδιου και των Ράδιο Αρβύλα που κάνουν τεράστια.. επιτυχία στο ΟΡΕΝ.
Υπάρχει έντονη κοινωνική ανάγκη για αλήθεια, αδέσμευτη άποψη, ακηδεμόνευτο σχολιασμό, δημοσιογραφική ανεξαρτησία και αξιοπιστία. Γι αυτό και μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες έφτασε στις 250.000 προβολές και στο Twitter το χασταγκ #Μιθριδάτης πρώτο τρεντ μέσα σε λίγες ώρες.
Υπάρχει μεγάλο κενό στην ενημέρωση, κυριαρχία των fake news και της προπαγάνδας, απροκάλυπτα στρατευμένα στο πλευρό της κυβέρνησης ΜΜΕ που κατασκευάζουν την πραγματικότητα, κρύβουν τις κυβερνητικές ευθύνες όπου υπάρχουν, συσκοτίζουν λάθη και παραλείψεις, κάνουν λυσσαλέα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, υμνούν ανενδοίαστα των πρωθυπουργό και διασύρουν τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ελεγε χθες ο Αντώνης Κανάκης για τον Δ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, που το είπε Fox γιατί μόνο με το τραμπικό κανάλι θα μπορούσε να συγκριθεί σε φιλοκυβερνητικό πάθος, ο οποίος, όταν ένας πολίτης είπε μπράβο στην κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς, φώναξε ότι αυτό πρέπει να γίνει σποτάκι και να παίζει όλη μέρα!
Ηταν τόσο αυθόρμητο το ξέσπασμά του και τόσο ειλικρινής ο ενθουσιασμός του που δύσκολα θα τον ξεπερνούσε ένας υπουργός, πόσο μάλλον κυβερνητικός βουλευτής, αν ήταν στο πάνελ. Τι περισσότερο να έλεγε δηλαδή για να χειροκροτήσει το κυβερνητικό έργο και τις ικανότητες του πρωθυπουργού;
Ο Μιθριδάτης μιλά για την κυβέρνηση με θυμό, οξυδέρκεια και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Βάζει το ταλέντο του για να αποδομήσει ένα σύστημα εξουσίας που έχει πρωτοφανή μιντιακή ασυλία και προστατεύεται από ισχυρά συμφέροντα.
Οι Ράδιο Αρβύλα αναδεικνύουν με χιούμορ όψεις της διαπλοκής κυβέρνησης-μιντιακού κατεστημένου και ενθουσιάζουν το κοινό τους με την αυθεντικότητα και τη δύναμη της σκέψης τους.
Αυτό που είναι λυτρωτικό και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς κανείς να τους το υπαγορεύει, χωρίς να λογοδοτούν σε κάποιον αφανή κριτή, χωρίς ανομολόγητες προθέσεις, χωρίς κρυφή ατζέντα.
Έχει γίνει τόσο σπάνια η έλλειψη δόλου στο δημόσιο λόγο που καταλήγει σχεδόν επαναστατική.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ΜΜΕ είναι εξαιρετικά χαμηλή, όπως προκύπτει από όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης. Είναι επείγουσα όσο ποτέ η ανάγκη για ανεξάρτητη ενημέρωση.
Στο μεταξύ οι πολίτες που αναζητούν ανεξάρτητες φωνές θα στρέφονται στον Μιθριδάτη και τους Ράδιο Αρβύλα για να ακούσουν κάτι που δεν θα έχει φτιαχτεί σε κομματικά γραφεία ή για να αρέσει σε κομματικά γραφεία. Ήδη ένα ακόμη βίντεο έκανε την εμφάνιση του.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, που ψάχνεται από χθες για τις αιτίες της εκτόξευσης του Μυθριδάτη και στα γραφεία συσκέψεων καναλιών, εφημερίδων και φιλοκυβερνητικών ιστοσελίδων ας ακούσουν ξανά τους στίχους:
"Τώρα fake news, λένε την προπαγάνδα/με χαρτοπολτό από ευρώ, φτιάχνεις ανδριάντα/Ο ηγέτης μας στο σετ, για συνέντα τετ-α-τετ/ρωτάει ο Pinocchio, απαντά ο Pinochet".


- από το TVXS