ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Διαψεύδονται τα περί συμφωνίας για ένταξη ΣΥΡΙΖΑ στην... Σοσιαλιστική Διεθνή


Το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, διέψευσε κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ.. έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η αίτηση πρόκειται να τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.
➤«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρουν σχετικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ξεκαθαρίζουν:
«Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».