ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ο μάρτυρας Δήμος Βερύκιος και η κλήση(;) Βαξεβάνη


Κατάθεση δίνει σήμερα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος στην Προανακριτική για να τοποθετηθεί για τις φερόμενες επαφές του Χρήστου Καλογρίτσα με τον τότε ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη.. Κοντομηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Βερύκιος ενημέρωσε πως το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία Καλογρίτσα, ο ίδιος δεν ήταν παρών, όπως φέρεται να ανέφερε ότι ο Δ. Κοντομηνάς δεν χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια για τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Ο δημοσιογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι αρχικά ο Κοντομηνάς είχε την εντύπωση πως τον Καλογρίτσα τον έστειλε το Μαξίμου, όμως μετά τη συνάντηση η πεποίθησή του ήταν ότι το Μαξίμου δεν ήθελε τον Καλογρίτσα, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση.
Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε «μου είπε ο Κοντομηνάς, όταν τρώγαμε, "πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία" ».
Και η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση μετά τις χθεσινές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για νέα αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η κυβερνητική πλειοψηφία, μέσω του Θάνου Πλεύρη, ανακοίνωσε ότι δεν καλεί άλλους μάρτυρες και ζήτησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ζήτησε την εξέταση του Κώστα Βαξεβάνη, του Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη.
Από την πλευρά της η Ελληνική Λύση συμφώνησε στην κλήση του Βαξεβάνη, ενώ πρότεινε να κληθεί και η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.
Ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να είπε όχι στην κλήση του διευθυντή της ΤτΕ και της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, ενώ επιφυλάχθηκε για τον Κώστα Βαξεβάνη.