ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Το πασίγνωστο χάπι που προστατεύει τους πνεύμονες και μειώνει κατά 47% τον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington (GW) διαπίστωσαν ότι οι χαμηλές δόσεις ασπιρίνης μπορεί να μειώνουν την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη (διασωλήνωση), εισαγωγή σε.. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και τους θανάτους νοσηλευομένων με COVID-19 ασθενών. Τα τελικά αποτελέσματα που υποδεικνύουν τις προστατευτικές επιδράσεις της ασπιρίνης στους πνεύμονες δημοσιεύθηκαν στο Anesthesia & Analgesia.
«Όταν μάθαμε για τη σύνδεση ανάμεσα στις θρομβώσεις και την COVID-19, καταλάβαμε ότι η ασπιρίνη –που χρησιμοποιείται και για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος– θα μπορούσε να είναι σημαντική για τους πάσχοντες από COVID-19. Έτσι, η έρευνά μας ανέδειξε έναν συσχετισμό ανάμεσα στις χαμηλές δόσεις ασπιρίνης και τη μειωμένη σοβαρότητα της νόσου και τους μειωμένους θανάτους», εξηγεί ο Δρ. Jonathan Chow, επίκουρος καθηγητής αναισθησιολογίας στην Ιατρική Σχολή GW.